ÉPÍTÉSZET BELSŐÉPÍTÉSZET DESIGN
A stílus az egyetlen olyan igazi luxus, amit bárki megengedhet magának, függetlenül attól, hogy mennyi pénze van.
Giorgo Armani
ESSENCIA
ÉTTEREM, BUDAPEST V.
A portugál-magyar fúziós étterem Budapest belvárosá-ban a Sas utcában található.
Az enteriőr kialakításánál fontos szempont volt, hogy otthonos jegyeket sugározzon és átadja a portugál életérzést.
Különlegessége a belső tér első traktusában kialakított "belső udvar", ami a szőlő-lugasok hangulatát idézi
Megvalósult 2020
OSTERIA POMO'DORO (D.O.C.)
ÉTTEREM BUDAPEST V.
A tervezési terület három üzlethelyiség összevonásával jött létre. Ezek közül az egyikben korábban is a D.O.C borbár üzemelt, ennek a funkcióját bővitettük most ki,
a szemközti épületből átköltöztetett gasztronómia kisbolt és reggeliztető funkciójával és melegkonyhás vendéglátással. Hiába a három üzlethelyiség összevonása, a megszaporodott funkciók miatt a szó szoros értelmében a centiméterekért küzdöttünk.
A legfontosabb dizájn feladatunk a gasztronómia és borbár meglévő és a vendégek által szeretett, de nagyon különböző hangulatainak átemelése volt az új vendéglátóhelybe úgy, hogy közben egy friss, modern helyet és egy egységes térélményt kapjunk. Az egységes hatáshoz nagyban hozzájárul a teljes vendégtéren végigfutó pucolt téglafelület és az egységes padlóburkolat. Ezen kívül megtartottuk a
borbár élénk kék színét, a gasztro színéül pedig a fehéret választottuk, és ugyanazt a burkolatot vezettük végig mindkét téren, eltérő színekben. A beépített tölgy bútorok egységesen modern vonalvezetésűek az egész térben, de a gasztroba beépítettük a régi hely néhány elemét; a pultfronra felkerült a homlokzatról a cégtábla, a pultot pedig a régi gasztro üzlethelyiségből átmentett óriási gerendák keretezik.
TERRA
ÉTTEREM, BUDAPEST I.
A tervezési helyszín funkciója korábban is étterem volt, de az új üzemeltető olyan dizájnt szeretett volna, ami összhangban van a konyha koncepciójával, ezért teljesen átalakítottuk a helyet. A hívószavaink az anyatermészet és természet közeliség valamint a tradíció voltak, ezeket a fogalmakat kellett úgy formába öntenünk, hogy a végeredmény az elegáns és modern tereket kedvelő célközönség számára vonzó legyen. Meleg színekkel és rengeteg fával dolgoztunk. A térbe ékelődött hatalmas vasbeton oszlopokra faragott tornácoszlopot stilizáltunk, a beülők elé esztergált korlátelemekből épített térelválasztót tettünk. A mennyezetre gipszkartonból fordított domborzatot álmodtunk, aminek a legfelső rétegét szintén fával burkoltuk. A mesterek a kivitelezés legelején elkeresztelték ezt a képződményt tónak, így azután már mi is csak így hivatkoztunk rá.
PICK BISTRO & DELI
ÉTTEREM, BUDAPEST V.
Budapest egyik legkiemelkedőbb részén a Kossuth téren kaptuk a feladatot egy étterem megálmodására.
A megrendelői igény szerint az étterem az angol eleganicia, a francia bisztró és a magyar hagyományok jegyeit tükrözi, így mind a külföldi túristáknak, mind a magyar közönségnek szerethető tér alakul ki.
A belső tér kialakítása ebből kifolyólag egy Budapest képén is visszatükröződő eklektikus enteriőr lett, sokféle mégis harmónikusan együttműködő színekkel és textúrákkal. Az otthonosságot a meleg tónusok, a rengeteg galéria fal szerűen kialakított tükör és kép hozza be a térbe, míg a hely fiatalítását a játékos elemek a mennyezetről lelógatott növényekkel dszített kovácsoltvas kapuk és a pult felett elhelyezett kristálycsillár mozdítja elő.
DOBAY CUKRÁSZDA
CUKRÁSZDA, HALÁSZTELEK.
A koncepció célja az volt, hogy egy olyan helyet hozzunk létre, ami kívül helyezkedik el a
szürke hétköznapok világán, egy saját kis titkos hely, egy titkos kert. Egy olyan cukrászdát álmodtunk meg, ami biztonságot, otthonosságot sugall és mégis
különleges. A Dobay cukrászda egy absztrakt módon értelmezhető kert, egy kapu, ami az újra gondolt 19. századi klasszikus francia cukrászdák és a különleges süteménye világra
nyílik. A funkció és a tér talán legfontosabb eleme a nagy méretű süteményespult, ami a két belső térrészt teljesen felöleli. A pult egy klasszikus francia fagylaltos kocsi modern átirata, leívelt formáival, méretével és kárpitozott burkolatával mégis friss és újító. A funkcióból kifolyólag a felületeket natúr és pasztellszínekkel, egyszerűen kezeltük, hogy a süteményeké maradjon a főszerep, ennek kiegészítéseként nem megszokottan a mennyezetre került egy klasszikus virágmintás tapéta, ami pozíciójából kifolyólag játékosan megalapozza a koncepciót, mégsem vonja el a figyelmet. Ezen kívül a térben a természet a fontos kiemelendő területeken jelenik meg különböző módokon, mint a pult, a fotósarok és az asztallapok.
PIZZABAR POMO D'ORO (BAR D'ORO)
ÉTTEREM, BUDAPEST V.
A vendéglátó hely nappal pizzériaként, éjjel campari bárként üzemel. Ennek megfelelően,úgy kellett a belső tér hangulatát is meghatároznunk, hogy mindkét funkcióhoz illeszkedjen. Ami közös bennük, azok az olasz gyökerek. Így a tervezésnél mi is ebből indultunk ki. Tanulmányoztuk az olasz éttermeket, pizzériákat és bárokat, majd a látottakat lefordítottuk egy modern, magyar viszonyok közé is passzoló térre, ahol ugyanakkor a stílusjegyeiről könnyen felismerhető az olasz hatás.
TERRA SKYBAR
SKYBAR , BUDAPEST I.
A helyszín egy budapesti sportközpont tetején található és jelenleg szinte teljesen kihasználatlan. A tetőteraszon nyári hétvégéken néha tartanak esküvői szertartásokat, amiknek a háttérterületeként a beltér szolgál, az idő jelentős részében azonban mind a beltér, mind a terasz üresen áll. Ezért is gondolta újra a megrendelő a hely funkcióját és kért meg minket, hogy egy olyan bárt tervezzünk, ahol a beltér eleganciát és meghittséget sugároz, míg a kültér könnyedséget.
ÉTTEREM FACELIFTING KONCEPCIÓ
ÉTTEREM, BUDAPEST V.
Az étterem tulajdonosa a meglévő dizájn frissítésével bízott meg minket, illetve azzal, hogy a most három önálló pultban külön-külön megrendelhető ételtípusokat és a rendelést egyetlen pultban fogjuk össze.
A faceliftingnek fontos része volt a látvány megújítása mellett az is, hogy az étteremben kapható háromféle fogást dizájnban egy kalap alá hozzuk. A burgerhez jól passzolt az eredeti indusztriális stílus, amit a tálalással a pasztához is hozzá lehetett igazítani, de a mexikói taco nagyon idegen volt a helytől. Így aztán az indusztriális stílust mint fő irányt megtartva, a falgrafikák segítségével csempésztünk egy kis mexikói hangulatot a térbe.
SELOWEI
ÁRKÁD BEVÁSÁRLÓ KÖZPONT
BUDAPEST
Az volt a megrendelői igény, hogy egy letisztult, modern teret hozzunk létre, ahol bár a termékek dominálnak, magának az üzletnek is van egy érezhető karaktere. Ennek eléréséhez fekete és fehér színekkel valamint a natúr fával dolgoztunk. A fehér – fa polcrendszer visszafogott hátteret biztosít a termékeknek, mít a fel-fel bukkanó fekete háttér és 3 dimenziós fa falburkolat váltakozása karaktert ad a térnek. A kirakatban elhelyezett kapu, bár nem hivalkodó, messziről felhívva a figyelmet az üzletre.
BELSŐÉPÍTÉSZETI TERV
SZÁLLODA, BUDAPEST V.
Budapest belvárosába tervezett szállodánknál az volt a koncepció, hogy egy az épület eredeti sajátosságait megőrizendő, de modern eszközökkel operáló enteriőr jöjjön létre olyan módon, hogy lentről fölfelé haladva egyre modernebb elrendezések és eszközök jelenjenek meg az épületben.
BELSŐÉPÍTÉSZETI TERV
SZÉPSÉGSZALON, BUDAPEST
A mindössze 21 m2-es szalonban egy kozmetikus és egy műkörmös számára alakítottunk ki egymástól elválasztott munkaállomásokat. Legfontosabb feladatunk a kis bérlemény tereinek optimális felosztása volt, gazdaságosan kivitelezhető megoldások segítségével. A világos színek optikailag tágítják a teret, a fa felületek othonosságot kölcsönöznek neki.
Megvalósult 2017
BELSŐÉPÍTÉSZETI TERV
SZÉPSÉGSZALON, BUDAPEST III.
A megrendelő kérésére egy világosszürke teret hoztunk létre, leheletnyi púderrózsaszínnel kiegészítve. Hogy a monokróm szürke monotonitását megtörjük, a falakat 3 dimenziós burkolattal és csillámos festékkel dobtuk fel. Az előtérben és a vendégmosdóban bátrabban használhattuk mind a szürkét, mind a rózsaszínt, így ide egészen sötét tónusokat és egy nagyon vagány, karakteres tapétát választottunk.
TERMINAL
SZÓRAKOZÓHELY, BUDAPEST
Két vezérelv mentén alakult a tervezés. Az egyik az épület eredeti funkciójának megidézése volt; az új terminál egy képzeletbeli utazásra hív Párizson át NewYorkig. A másik cél pedig az épület történeti értékeinek tiszteletben tartásával egy minden ízében kortárs szórakozóhely megalkotása volt.
BELSŐÉPÍTÉSZETI TERV
BELVÁROSI ART DECO BÁR
A terv különlegessége, hogy az Art Deco stílus jegyeit mai modern eszközökkel leírva hozza létre az enteriőrt. Az interior ritmikáját a tér hosszanti irányában lévő ablakok és faltestek váltakozása adja meg, amire reflektálva lettek elhelyezve az asztalcsoportok és a fali díszítések. Fontos térmeghatározó elem a boltozatokban elhelyezett óriási méretű modern kristály csillárok. A tér legjelentősebb karaktermeghatározó eszközei a padlóburkolatok, amiknek a váltakozása a térszervezést, irányítást és a terek közötti áramlást segíti elő. A karaktert erősíti az egyedileg tervezett textilbőr falburkolat sárgaréz elválasztó elemekkel kombinálva.
BELSŐÉPÍTÉSZETI TERV
HIGH TECH BÁR, BUDAPEST V.
A terv egy V. kerületi vendéglátó egységre készült. A cél egy indusztriális jellegeket hordozó klasszikus bár han-gulat és a futurisztikus enteriőr keverése volt.
A fő irányelv a 3 szintet összekötő csigalépcső és a szintén mindhárom szinten átfutó sörlift high tech karaktermeghatározó elemként való kezelése volt.