top of page

ESSENCIA

ÉTTEREM, BUDAPEST V.

A portugál-magyar fúziós étterem Budapest belvárosá-ban a Sas utcában található.

Az enteriőr kialakításánál fontos szempont volt, hogy otthonos jegyeket sugározzon és átadja a portugál életérzést.

Különlegessége a belső tér első traktusában kialakított "belső udvar", ami a szőlő-lugasok hangulatát idézi

Megvalósult 2020

Essencia Étterem_ÉnTér Design_Belsőépíté
Essencia Étterem_ÉnTér Design_Belsőépíté
287296902_771739854244918_3805790774713729944_n.jpg

OSTERIA POMO'DORO (D.O.C.)

ÉTTEREM BUDAPEST V.

A tervezési terület három üzlethelyiség összevonásával jött létre. Ezek közül az egyikben korábban is a D.O.C borbár üzemelt, ennek a funkcióját bővitettük most ki,

a szemközti épületből átköltöztetett gasztronómia kisbolt és reggeliztető funkciójával és melegkonyhás vendéglátással. Hiába a három üzlethelyiség összevonása, a megszaporodott funkciók miatt a szó szoros értelmében a centiméterekért küzdöttünk.

 

A legfontosabb dizájn feladatunk a gasztronómia és borbár meglévő és a vendégek által szeretett, de nagyon különböző hangulatainak átemelése volt az új vendéglátóhelybe úgy, hogy közben egy friss, modern helyet és egy egységes térélményt kapjunk. Az egységes hatáshoz nagyban hozzájárul a teljes vendégtéren végigfutó pucolt téglafelület és az egységes padlóburkolat. Ezen kívül megtartottuk a

borbár élénk kék színét, a gasztro színéül pedig a fehéret választottuk, és ugyanazt a burkolatot vezettük végig mindkét téren, eltérő színekben. A beépített tölgy bútorok egységesen modern vonalvezetésűek az egész térben, de a gasztroba beépítettük a régi hely néhány elemét; a pultfronra felkerült a homlokzatról a cégtábla, a pultot pedig a régi gasztro üzlethelyiségből átmentett óriási gerendák keretezik.

TERRA

ÉTTEREM, BUDAPEST I.

A tervezési helyszín funkciója korábban is étterem volt, de az új üzemeltető olyan dizájnt szeretett volna, ami összhangban van a konyha koncepciójával, ezért teljesen átalakítottuk a helyet. A hívószavaink az anyatermészet és természet közeliség valamint a tradíció voltak, ezeket a fogalmakat kellett úgy formába öntenünk, hogy a végeredmény az elegáns és modern tereket kedvelő célközönség számára vonzó legyen. Meleg színekkel és rengeteg fával dolgoztunk. A térbe ékelődött hatalmas vasbeton oszlopokra faragott tornácoszlopot stilizáltunk, a beülők elé esztergált korlátelemekből épített térelválasztót tettünk. A mennyezetre gipszkartonból fordított domborzatot álmodtunk, aminek a legfelső rétegét szintén fával burkoltuk. A mesterek a kivitelezés legelején elkeresztelték ezt a képződményt tónak, így azután már mi is csak így hivatkoztunk rá.

270210257_976083843336754_35025702920595775_n.jpg
267267748_1296279344179547_3579819176770453699_n.jpg
436162649_425040766778995_3466569289043596091_n.jpg

PICK BISTRO & DELI

ÉTTEREM, BUDAPEST V.

Budapest egyik legkiemelkedőbb részén a Kossuth téren kaptuk a feladatot egy étterem megálmodására.

A megrendelői igény szerint az étterem az angol eleganicia, a francia bisztró és a magyar hagyományok jegyeit tükrözi, így mind a külföldi túristáknak, mind a magyar közönségnek szerethető tér alakul ki.

A belső tér kialakítása ebből kifolyólag egy Budapest képén is visszatükröződő eklektikus enteriőr lett, sokféle mégis harmónikusan együttműködő színekkel és textúrákkal. Az otthonosságot a meleg tónusok, a rengeteg galéria fal szerűen kialakított tükör és kép hozza be a térbe, míg a hely fiatalítását a játékos elemek a mennyezetről lelógatott növényekkel dszített kovácsoltvas kapuk és a pult felett elhelyezett kristálycsillár mozdítja elő.

DOBAY CUKRÁSZDA

CUKRÁSZDA, HALÁSZTELEK.

A koncepció célja az volt, hogy egy olyan helyet hozzunk létre, ami kívül helyezkedik el a
szürke hétköznapok világán, egy saját kis titkos hely, egy titkos kert. Egy olyan cukrászdát álmodtunk meg, ami biztonságot, otthonosságot sugall és mégis
különleges. A Dobay cukrászda egy absztrakt módon értelmezhető kert, egy kapu, ami az újra gondolt 19. századi klasszikus francia cukrászdák és a különleges süteménye világra
nyílik. A funkció és a tér talán legfontosabb eleme a nagy méretű süteményespult, ami a két belső térrészt teljesen felöleli. A pult egy klasszikus francia fagylaltos kocsi modern átirata, leívelt formáival, méretével és kárpitozott burkolatával mégis friss és újító. A funkcióból kifolyólag a felületeket natúr és pasztellszínekkel, egyszerűen kezeltük, hogy a süteményeké maradjon a főszerep, ennek kiegészítéseként nem megszokottan a mennyezetre került egy klasszikus virágmintás tapéta, ami pozíciójából kifolyólag játékosan megalapozza a koncepciót, mégsem vonja el a figyelmet. Ezen kívül a térben a természet a fontos kiemelendő területeken jelenik meg különböző módokon, mint a pult, a fotósarok és az asztallapok.

IMG_1995.JPG
IMG_1980.JPG
Szerkesztett-0227.jpg

PIZZABAR POMO D'ORO (BAR D'ORO)

ÉTTEREM, BUDAPEST V.

A vendéglátó hely nappal pizzériaként, éjjel campari bárként üzemel. Ennek megfelelően,úgy kellett a belső tér hangulatát is meghatároznunk, hogy mindkét funkcióhoz illeszkedjen. Ami közös bennük, azok az olasz gyökerek. Így a tervezésnél mi is ebből indultunk ki. Tanulmányoztuk az olasz éttermeket, pizzériákat és bárokat, majd a látottakat lefordítottuk egy modern, magyar viszonyok közé is passzoló térre, ahol ugyanakkor a stílusjegyeiről könnyen felismerhető az olasz hatás.

TERRA SKYBAR

SKYBAR , BUDAPEST I.

A helyszín egy budapesti sportközpont tetején található és jelenleg szinte teljesen kihasználatlan. A tetőteraszon nyári hétvégéken néha tartanak esküvői szertartásokat, amiknek a háttérterületeként a beltér szolgál, az idő jelentős részében azonban mind a beltér, mind a terasz üresen áll. Ezért is gondolta újra a megrendelő a hely funkcióját és kért meg minket, hogy egy olyan bárt tervezzünk, ahol a beltér eleganciát és meghittséget sugároz, míg a kültér könnyedséget.

15.jpg
19_.jpg
20211214_burgermarket_látvány 07.jpg

ÉTTEREM FACELIFTING KONCEPCIÓ

ÉTTEREM, BUDAPEST V.

Az étterem tulajdonosa a meglévő dizájn frissítésével bízott meg minket, illetve azzal, hogy a most három önálló pultban külön-külön megrendelhető ételtípusokat és a rendelést egyetlen pultban fogjuk össze.

 

A faceliftingnek fontos része volt a látvány megújítása mellett az is, hogy az étteremben kapható háromféle fogást dizájnban egy kalap alá hozzuk. A burgerhez jól passzolt az eredeti indusztriális stílus, amit a tálalással a pasztához is hozzá lehetett igazítani, de a mexikói taco nagyon idegen volt a helytől. Így aztán az indusztriális stílust mint fő irányt megtartva, a falgrafikák segítségével csempésztünk egy kis mexikói hangulatot a térbe.

SELOWEI

ÁRKÁD BEVÁSÁRLÓ KÖZPONT

BUDAPEST

Az volt a megrendelői igény, hogy egy letisztult, modern teret hozzunk létre, ahol bár a termékek dominálnak, magának az üzletnek is van egy érezhető karaktere. Ennek eléréséhez fekete és fehér színekkel valamint a natúr fával dolgoztunk. A fehér – fa polcrendszer visszafogott hátteret biztosít a termékeknek, mít a fel-fel bukkanó fekete háttér és 3 dimenziós fa falburkolat váltakozása karaktert ad a térnek. A kirakatban elhelyezett kapu, bár nem hivalkodó, messziről felhívva a figyelmet az üzletre.

126171862_192797209103223_713606152230122359_n.jpg
138041202_231926255190318_3291237081166743437_n.jpg

BELSŐÉPÍTÉSZETI TERV

SZÁLLODA, BUDAPEST V.

Budapest belvárosába tervezett szállodánknál az volt a koncepció, hogy egy az épület eredeti sajátosságait megőrizendő, de modern eszközökkel operáló enteriőr jöjjön létre olyan módon, hogy lentről fölfelé haladva egyre modernebb elrendezések és eszközök jelenjenek meg az épületben.

BELSŐÉPÍTÉSZETI TERV

SZÉPSÉGSZALON, BUDAPEST

A mindössze 21 m2-es szalonban egy kozmetikus és egy műkörmös számára alakítottunk ki egymástól elválasztott munkaállomásokat. Legfontosabb feladatunk a kis bérlemény tereinek optimális felosztása volt, gazdaságosan kivitelezhető megoldások segítségével. A világos színek optikailag tágítják a teret, a fa felületek othonosságot kölcsönöznek neki.

Megvalósult 2017

20210601_család utca_előtér WC V02-1.jpg

BELSŐÉPÍTÉSZETI TERV

SZÉPSÉGSZALON, BUDAPEST III.

A megrendelő kérésére egy világosszürke teret hoztunk létre, leheletnyi púderrózsaszínnel kiegészítve. Hogy a monokróm szürke monotonitását megtörjük, a falakat 3 dimenziós burkolattal és csillámos festékkel dobtuk fel. Az előtérben és a vendégmosdóban bátrabban használhattuk mind a szürkét, mind a rózsaszínt, így ide egészen sötét tónusokat és egy nagyon vagány, karakteres tapétát választottunk.

TERMINAL

SZÓRAKOZÓHELY, BUDAPEST

Két vezérelv mentén alakult a tervezés. Az egyik az épület eredeti funkciójának megidézése volt; az új terminál egy képzeletbeli utazásra hív Párizson át NewYorkig. A másik cél pedig az épület történeti értékeinek tiszteletben tartásával egy minden ízében kortárs szórakozóhely megalkotása volt.

02_DSC_1650.jpg
01_terminal_2022_10_22_115.jpg

BELSŐÉPÍTÉSZETI TERV

BELVÁROSI ART DECO BÁR

A terv különlegessége, hogy az Art Deco stílus jegyeit mai modern eszközökkel leírva hozza létre az enteriőrt. Az interior ritmikáját a tér hosszanti irányában lévő ablakok és faltestek váltakozása adja meg, amire reflektálva lettek elhelyezve az asztalcsoportok és a fali díszítések. Fontos térmeghatározó elem a boltozatokban elhelyezett óriási méretű modern kristály csillárok. A tér legjelentősebb karaktermeghatározó eszközei a padlóburkolatok, amiknek a váltakozása a térszervezést, irányítást és a terek közötti áramlást segíti elő. A karaktert erősíti az egyedileg tervezett textilbőr falburkolat sárgaréz elválasztó elemekkel kombinálva.

BELSŐÉPÍTÉSZETI TERV

HIGH TECH BÁR, BUDAPEST V.

A terv egy V. kerületi vendéglátó egységre készült. A cél egy indusztriális jellegeket hordozó klasszikus bár han-gulat és a futurisztikus enteriőr keverése volt.

A fő irányelv a 3 szintet összekötő csigalépcső és a szintén mindhárom szinten átfutó sörlift  high tech karaktermeghatározó elemként való kezelése volt.

bottom of page