top of page
05.jpg

BELSŐÉPÍTÉSZETI TERV

BELVÁROSI LAKÁS, BUDAPEST VIII.

A lakás életterében helyet kellett találnunk egy kényelmes nappalinak, egy jól használható és relatíve nagy konyhának és egy két munkaállomásos home office-nak.

 

A nappalit a meleg színek és természetes szőttesek teszik otthonossá, a világos tónusok pedig tágítják a teret. A tervezési feladatnak része volt, hogy a szobanövényeknek megfelelő helyet találjunk a térben. A lakásnak gyönyörű poroszsüveg boltozatos födéme és tégla falazata van, amit a vakolat leverésével és a felület megtiszításával a nappali díszévé tettünk.

 

Szerencsére a 4 m fölötti belmagasság lehetővé tette egy állógaléria kialakítását, így a home office-t el tudtuk helyezni fent, és a földszinti területet teljes egészében az amerikai konyhás nappalinak szentelhettük.

 

Egy kis lakásban minden cm2 kihasználása fontos, ezért nem csak a galéria alatti, hanem a lépcső alatti teret is teljesen beépítettük. Itt kapott helyet rejtetten a háztartási szekrény és a mosókonyha funkció.

 

Fontos megrendelői kérés volt, hogy ha pici is a lakás, a fürdőszobában legyen külön kád és zuhanyzó is. A fürdőben is megjelenik a lakás egészén végigvonuló olajzöld szín és tölgy felület, és a helyiségnek a 3 dimenziós KAZA burkolat ad egyedi karaktert.

BELSŐÉPÍTÉSZETI TERV

AIRBNB LAKÁS, BUDAPEST I.

A lakás kialakítása szempontjából fontos, hogy különleges és emlékezetes legyen, mivel egy akár rövid, akár hosszútávú kiadás során a figyelemfelkeltés és a  kialakuló közösségia média által nyújtott reklám teheti lehetővé a maximális kihasználhatóságot.

A cél egy eklektikus enteriőr kialakítása, ami mindenképpen jó irány, mivel a kevert stílusok izgalmasak. A klasszikus és modern stíluselegy alkalmas a tér egyszerre elegáns és vagány kialakítására, ami "high end" hatást kelt.

szoba1.jpg

BELSŐÉPÍTÉSZETI TERV

PENTHOUSE, BUDAPEST III.

Budapest III. kerületében épülő 5 lakásos társasház legfelső penthouse szintjén készülő lakás megtervezése volt a feladat.

A ház modern külső megjelenéséhez és high tech technológiájú gépészetéhez passzoló, mégis finom és otthonosságot sugalló enteriőr kialakítása volt a cél. A lakásban nagyon fontos tervezési elv volt a kilátásra hangolt hálószoba, ami az ingatlan legprominensebb pontjára került két oldalról nagy nyílászárókkal a tetőterasz felé, továbbá a hálószobát a nappalitól is csak egy üvegfal választja el, melyet igény szerint az izgalmas két oldalú sötétítőfüggönnyel optikailag is le lehet választani. A lakás alapvetően a ház miliőjének megfelelően modern, melybe a textúrák és a gazdag részletkialakítások csempésznek otthonosságot.

Képeket készítette: Sata Norbert

_MG_0927.JPG
_konyha3.jpg
_nappali4.jpg

BELSŐÉPÍTÉSZETI TERV

LAKÁS, BUDAPEST II.

A lakás egy fiatal pár számára készült. A tervezési programban kérés volt, hogy a csupán 40 m2-es ingatlanba egy nagy méretű praktikus konyha, egy külön hálófülke, kádas fürdőszoba, különálló wc és minél több tároló kerüljön.

A lakásban a domináns dió színű felületek uralkodnak, amiknek kontrasztját a fehér falak biztosítják. Anyaghasználatát tekintve a föld színek és természetes anyagok, textúrák uralkodnak. 

Térszervezésében és karakterisztikájában a klasszikus elemek ötvöződnek modern megoldásokkal.

BELSŐÉPÍTÉSZETI TERV

CSALÁDI HÁZ BUDAPEST XVI.

A családi ház tervei egy három gyermekes család számára készültek. A belsőépítészeti tervezés során fontos szempont volt, hogy a ház belső terei harmóniában legyenek a külső megjelenéssel. Ezért a fő feladatunk a homlokzaton megjelenő amerikai colonial illetve cottage stílusjegyek és a letisztult kortárs egyensúlyának megteremtése volt a belső térben.

Ezt az egyensúlyt kerestük a család közös tereiben, többek között a nappali-étkező-
konyha terében, az előszobában és a közlekedő terekben. A családtagok privát tereiben pedig picit elmozdulva ettől az iránytól, az adott családtag személyes igényeire szabtuk az adott teret. Így a feleség dolgozószobájában a fenti stílusok jegyei kicsit erősebben vannak jelen és bátrabban használtuk a színeket, míg a férj dolgozószobája a századközepi modern felé mozdult el. A gyerekszobák
tervezése előtt a három kislánnyal is átbeszéltük az igényeiket, így az elkészült szobák szépen reflektálnak a gyerekek személyiségére.

 

20210613_cserhida_szülői háló 03.jpg
nappali 05#0.jpg

BELSŐÉPÍTÉSZETI TERV

CSALÁDI HÁZ ÁTALAKÍTÁS, BUDAPEST XII.

A valamikor legénylakásként szolgáló ikerház félben ma már egy kétgyermekes család lakik; az elmúlt években az igények a funkciókkal és a dizájnnal szemben is megváltoztak.

 

A legfontosabb feladatunk ebben a projektben az volt, hogy megtaláljuk azt a stílust, ahol a szülőpár mindkét tagja otthon érzi magát. Hosszú beszélgetéseken és sok előképen keresztül érkeztünk meg a balinéz hangulatot idéző eredeti látványvilágból egy klasszikus elemeket tartalmazó, modern térbe, aminek a dió és a bézs felületek kölcsönöznek otthonosságot.

 

Amikor a belső terek stílusát megtaláltuk és a megrendelő érezte, hogy a ház külső és belső megjelenése már nincs harmóniában, megkértek, hogy a homlokzat stílusát is igazítsuk a belvilághoz.

BELSŐÉPÍTÉSZETI TERV

CSALÁDI HÁZ, BUDAPEST III.

A családi házat a megrendelő eladásra szánja, ezért az volt a feladatunk, hogy olyan enteriőrt álmodjunk meg, ami széles rétegeket megszólít, ugyanakkor van egyénisége. A teljes házon végigvonuló bézs és világos felületek otthonosságot sugároznak, a finoman meg-meg jelenő sötétkék pedig egy kis eleganciát kölcsönöz a tereknek.

 

A térszervezéskor arra törekedtünk, hogy a ház a lehető legtöbb féle igényt kielégítse, így az emeleten található szülői hálón és két gyerekszobán kívül két kisebb szobát elhelyeztünk a földszinten is. Ezekben helyet kaphatnak azok a funkciók, amikre gyakran szükség van, de az elhelyezésü sok esetben gondot okoz egy relatíve kicsi családi ház esetében. Ezek a helyiségek szolgálhatnak home office-ként a szülők számára, lehet saját szobája a csak hétvégre érkező gyerekeknek, vagy funkcionálhatnak általános vendégszobaként is.

20231217_csermák_nappali bézs 04.jpg

BELSŐÉPÍTÉSZETI TERV

CSALÁDI HÁZ ÁTALAKÍTÁSA, BUDAPEST XI.

A terv egy budapesti családi ház átalakításra készült. A hívószavak, melyeket a család megfogalmazott, egyfelől a modern elegancia másfelől a játékosság voltak, így a fő tervezői feladat e két igény összehangolása és egyidejű megjelenítése volt.


Az összhangot a teljes lakásban a formák és színek játéka adja, a szögletes és kerek, a légies és „súlyos”, férfias és nőies váltakozásával. A család közös tereiben a színek visszafogottak, a főszerep a formáké, a hangsúlyos világítótesteké. A szülői háló intim terében az arány megfordul. A szabadon tobzódó színeken van a hangsúly, amit egyszerű vonalvezetés csillárok egészítenek ki.

BELSŐÉPÍTÉSZETI TERV

CSALÁDI HÁZ, ÜRÖM

A modern-mediterrán stílusú családi ház külső megjelenésével összhangban, a belső terekben is megjelennek a mediterrán stílusjegyek; a kőfal, a nagy fa felületek, a nappali-étkezőben az alacsonyabb hajlású tetőforma, a hálóban a terrakotta színek. Ezeket egészíti ki a leheletnyi indusztriális hatás a lépcső kialakításában vagy az étkezőasztal fölötti lámpában. Az alapot pedig a nagy üvegfelületek, fehér falak, hangsúlyos szürke elemek adják, modern mégis otthonos teret létrehozva.

BELSŐÉPÍTÉSZETI TERV

KAMASZ FIÚ BIRODALMA, ÜRÖM

Az új építésű családi ház emeletén a megrendelő kamasz fia számára valóságos kis birodalmat hoztunk létre, mely egy hatalmas szobából, külön fürdőből és WC-ből valamint egy nagy gardróbból áll. A szobában egy légtérben, mégis elszeparáltan kap helyet a háló és a nappali funkció. A kettőt elválasztó egyedi komódon forgatható TV áll, ami egyik irányba nézve az esti filmezést másik irányba nézve a baráti videojátokozást szolgálja ki. Az íróasztalon külön helye van a tanulásnak és a játéknak, amiket az asztal tört vonala választ el egymástól.

A fürdőt és hálót a karakteres színhasználat kapcsolja össze. A srác kedvenc színe, a sárga mindkét helyiségben hangsúlyosan jelenik meg, dobozszerű, játékos bútorelemeket alkotva, türkizzöld háttérrel.

BELSŐÉPÍTÉSZETI TERV

CSALÁDI HÁZ ÁTALAKÍTÁSA, DEBRECEN

A 4 gyermekes nagycsalád számára készülő, hagyományos térszervezésű családi ház kialakításakor a legfontosabb tervezési szempont egy valódi otthon-hangulatú otthon kialakítása volt, ahol a belső tér összhangban van az épület külső megjelenésével. A cél egy hagyományos vidéki családi ház megalkotása volt, ésszerű eszközök felhasználásával, ésszerű anyagi keretek között, mégis stílusos, egyedi megjelenéssel. Ennek érdekében a dizájnban a country stílus keveredik modern és klasszikus elemekkel.

BELSŐÉPÍTÉSZETI TERV

KÁDÁR KOCKA ÁTALAKÍTÁSA, BUDAPEST XXI.

A terv egy fiatal pár számára készült, akik egy fiatalos, modern, ugyanakkor otthonosságot és melegséget árasztó térre vágytak. A fehér felületek és a fa használata egyszerre teszi a teret modernné és otthonossá, míg a türkiz és a téglavörös felületek frissességet kölcsönöznek neki

20201019_szövő utca 02_2.jpg
20201019_szövő utca 02_4.jpg

BELSŐÉPÍTÉSZETI TERV

PÁLYÁZAT, CSALÁDI HÁZ BELSŐÉPÍTÉSZETE

KISSZÉKELY

A városi család vidéki otthonának megtervezése során fő célom az volt, hogy mindkét létformának az
előnyeit beépítsem az új otthonba. E két létforma áthatása alkotja a tervezési koncepciót.


Olyan otthon kialakítását tűztem ki célul, ahol a városlakónak nem kell feladnia a megszokott kényelmét, a térszervezés a modern család igényeire szabott, lehetővé téve a közös kikapcsolódást és az elvonult pihenést.


Ugyanakkor az anyaghasználat a természetet idézi, a felhasznált motívumokat a tájegység népi alkotásai ihlették, textiljei és dekorációja a kortárs magyar képzőművészek/ művészek munkája.

ÉnTér design belsőépítészeti terv
ÉnTér design nappali

BELSŐÉPÍTÉSZETI TERV

PÁLYÁZAT, CSALÁDI HÁZ BELSŐÉPÍTÉSZETE

KISSZÉKELY

csempe4.jpg
csempe3.jpg
csempe5.jpg
csempe1.jpg

A koncepció egyik alappillérét az a gondolat formálta, hogy a hétvégi ház, a nyaraló a könnyedség, a móka és a kikapcsolódás helyszíne. A projekt címe így a Szűr-realitás szójáték lett.

A magyar népi építészet és belsőépítészet elemeit szerettem volna egy a nagyvárosias élethez szokott családnak közvetíteni. A népművészeti elemek és népi motívumok az alapvetően letisztult terekben gegekként jelennek meg, így a Z generáció számára is „fogyaszthatóvá” válik. Ehhez egy a projekthez tervezett Sárközi motívumok ihlette egyedi csempe, járólap család és az ugyanezekkel a motívumokkal tervezett egyedi tapéta asszisztál.

KONYHA TERV

DÍJNYERTES PÁLYAMŰ

2018 évi NEFF konyhatervező pályázatára benyújtott  pályamű.

A feladat meghatározott karaktereknek való különleges konyhák tervezése volt NEFF konyhagépek felhasználásával.

Irodánk 2 pályaműve is a szakmai zsűri által kiválasztott legjobb munkák közé került.

KONYHA TERV

DÍJNYERTES PÁLYAMŰ

2018 évi NEFF konyhatervező pályázatára benyújtott pályamű.

A feladat meghatározott karaktereknek való különleges konyhák tervezése volt NEFF konyhagépek felhasználásával.

Irodánk 2 pályaműve is a szakmai zsűri által kiválasztott legjobb munkák közé került.

TETŐTERASZ TERV

BUDAPEST III.

Budapest III. kerületében épülő 5 lakásos társasház legfelső penthouse szintjén készülő lakás teraszának terve során figyelembe kellett venni az épület külső megjelenését.

A modern homlokzata meleg hatású WPC felületekkel és a pergolával kimozdítja a hangulatot Budapest megszokott környezetéből és egy magas minőségű vidéki lugasos kert hangulatát idézi.

KERTTERV

BUDAPEST XII.

A kertterv egy Budapest XII. kerületi sorház kis magánkertjére készült. A gyerekeket és a felnőtteket is szórakoztató csaláfi tér kialakítása volt a cél. 

bottom of page